Sayfalar

6 Mar 2015

KARA LAHANA ÇORBASI

1/2 kilo karalahana
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir,  haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur  pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .

7 yorum:

  1. Çok güzel bir çorba olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. cokseveriz biz sık sık da yaparım
    adaşim

    YanıtlaSil
  3. kendim hiç yapmadım ama ,çok sverim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık rahmetli babacığımın çok sevdiği bir yemekti.
    Afiyetler olsun size...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Şahane bir tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ayşe Betül Güneş7 Mart 2015 18:55

    Ellerinize sağlık çok sevdiğim bi tarif teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Bir doğulu olararak karadenizli komşularımız sayesinde karalahanayla tanıştık ve artık hiç ayrılamadık çorbasınıda çok ama çok severim
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler