6 Mar 2015

KARA LAHANA ÇORBASI

1/2 kilo karalahana
200 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı mısır unu
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik
doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber
kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir,  haşladığımız lahanaların üzerine ilave
edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,
bulgur katılır bulgur  pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave
edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir çorba olmuş ellerinize sağlık.

cafefincan-gulmutfagim-gultasarim dedi ki...

cokseveriz biz sık sık da yaparım
adaşim

icimdeki yolculuk dedi ki...

kendim hiç yapmadım ama ,çok sverim elinize sağlık

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ellerinize sağlık rahmetli babacığımın çok sevdiği bir yemekti.
Afiyetler olsun size...
Sevgiler.

birgulunlezzetleri dedi ki...

Şahane bir tarif. Ellerinize sağlık.

Ayşe Betül Güneş dedi ki...

Ellerinize sağlık çok sevdiğim bi tarif teşekkürler sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Bir doğulu olararak karadenizli komşularımız sayesinde karalahanayla tanıştık ve artık hiç ayrılamadık çorbasınıda çok ama çok severim
ellerinize sağlık