8 Ara 2014

FADİK

. MALZEMELER

1 kilo ıspanak
2 adet soğan
150 gram kıyma
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz 
ÜZERİNE
Yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 paket dolmalık fıstık
2 adet çubuk tarçın
1 paket tost ekmeği
YAPILIŞI
Tencereye sıvıyağı koyup ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz ,kıymayı ilave edip birlikte kavurmaya devam ediyoruz yemeklik doğradığımız ıspanakarıda katıp pişmeye bırakıyoruz,pişmeye yakın baharatlarınıda ilave edip biriki dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.
Tost ekmeklerini küp küp doğrayıp fırnda kızartıyoruz .
Bir kabın içerisine kızarmış ekmekleri koyup üzerine  ıspanalı harcımızı döküyoruz ıspanakların üzerine  sarımsaklı yoğurtu döküyoruz,   2 çorba kaşığı tereyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurup yoğurtun üzerine döküp çubuk tarçınlarla süslüyoruz 

Hiç yorum yok: