17 Eyl 2014

Fırın sütlaç (Anne sütlaçı )



MALZEMELER
2 litre süt
1 çay fincanı pirinç
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su pirinci haşlamak için
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pirinçler soğuk su ve tuz ile iyice haşlanır, suyunu çekince kaynayan sütün içine haşlanan pirinçler,eklenir 25- 30 dakika kadar kaynatılır, şekeri eklenip tekrar istediğimiz kıvamı alıncaya kadar
kaynatıp ateşten alınır, kaplara dökülür yarım saat kadar soğutulur, üzerlerinin kabuk bağlaması sağlanır, fırın ızgara programına ayarlanır tepisinin yarısına kadar su doldurulur ve sütlaçlar dizilir , üzerlerinin kızarması istediğimiz kıvama gelince fırından alınır.  Soğuyunca buzdolabında 2 saat bekletilip servis yapılır. 

Hiç yorum yok: