26 Eyl 2014

ELMALI YER ELMASI

             MALZEMELER 
   1 kilo yer elması
5 adet havuç
500 gram arpacık soğanı 
2 adet yeşil elma 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker 
1 çorba kaşığı un 
1 limon suyu 
YAPILIŞI
Yer elmaları soyulup unlu suda bekletilir. Elmları ve  havuçları küp küp doğruyoruz,  limonlu suda bekletiyoruz,tencereye zeytinyağını koyup  içerisine havuçları ilave edip kavuruyoruz, arpacık soğanları katıp 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz, 1 çorba kaşığı un serpip 2 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar pişiriyoruz yer elmalarını ve elmaları katıp tuzunu,  şekerini ve  limonsuyunu katıp pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok: