19 Ağu 2014

LİMON MUHALLEBİLİ TATLI








MALZEMELER

4  Yumurta sarısı
1 su bardağı süt
bir su bardağından bir parmak eksik şeker
1/4 su bardağı nişasta
yarım su bardağı limon suyu
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 kutu krema
bir fiske tuz
3 kaşık tereyağ
1 paket potubör büsküvi( orijinal tarifte yulaflı 2 veya 3 paket büsküvi vardı)
HAZIRLANIŞI
Nişasta, şeker, tuz bir kapta karıştırılır,yumurta sarıları,süt ve kremayla birlikte çırpılır, şekerli karışıma katılıp pişirilir,ateşten alınıp tereyağı eklenir,tereyağı  eriyince limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edilerek soğuyana kadar ara sıra karıştırarak soğutulur.20x20 çapında bir kalıba streç serilerek bisküviler üçe ayrılıp dizilir kremada 3 e ayrılıp bisküviler üzerine yerleştirilip en son katın ada krema sürülüp 3 saat dolapta bekletilir. Soğuyunca streçle kalıptan alınıp dilimlenip limon ve naneyle süslenerek servis yapılır.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

limonlu tatları çok severim canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.