21 Tem 2014

TARATORLU KABAK


MALZEMELER
3 adaet kabak
1 şişe maden sodası
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
TARATORU
2 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı ceviz
2 diş sarımsak
1çay brdağı yoğurt
1 çay bardağı mayanonez
tuz
YAPILIŞI
Tarator için ekmeklerin kenarları kesilir,rondada ekekler, ceviz ve  sarımsak çekilir,yoğurt, mayonez ve tuz eklenip iyi ce karıştırılır.
Kabaklar çok ince kesilir, maden sodası, un ve tuz iyice pürüzsüz olana kadar karıştırılır,kabaklar bu karışıma batırılıp kızgın yağda kızarılıp havlu kağıt üzerine çıkartılır.
NOT: Kabakları ne kadar ince kesersek o kadar güzel ve çıtır çıtır oluyor, servis e yakın kızartırsak yemeye doyamıyacağımız çıtır çıtır  nefis bir kabak yemeği oluyor.


Hiç yorum yok: