10 Tem 2014

HAMUR ÇORBASI nefis bir çorba



HAMURU

1 yumurta
un ,tuz, su
Hamur mantı hamuru gibi yoğurulur aynı kalınlıkta açılıp unlanarak oklava genişliğinde kesilir ,üst üste konup tekrar çorbalık kesilir.
Çorbası
1 kase yoğurt
2 kaşık un
nane
tuz
2 diş sarımsak
tereyağ
pulbiber
YAPILIŞI
Tencerece de su kaynatılır,erişteler tuzlu kaynayan suda yumuşayana kadar pişirilir.bir kase yoğurda ezilen sarımsaklar , un,nane  ve tuz katılıp  iyice karıştırılır,çorbanın suyundan 2 kepçe kadar katılıp ılıştırılır,  yavaş yavaş çorbaya devamlı karıştırarak ilave edilir, 5 dakika kaynatılıp ateşten alınır, üzerine eritilmiş tereyağı ve pulbiiber ilave edilip servis yapılır.

1 yorum:

Domates Çorbası Tarifi dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.