7 May 2014

TAVUKLU, MANTARLI PİZZA


3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
20 gram yaş maya
ÜST MALZEMESİ
2 adet domates
4 adet yeşil biber
Yarım tavuk göğsü
 kaşar peyniri rendesi
1 diş sarımsak, kekik, tuz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı su 
200 gram mantar
YAPILIŞI
Un  bir  kaba elenir bir kenarına maya ufalanır, sütün ve şekerin yarısı ile maya karışır, biraz kabarması beklenir, geri kalan şeker,tuz,süt, yağ, yumurta katılıp hamur yoğurulur, mayalanması beklenir  hamur mayalandıktan sonra iki parçaya ayrılır, merdane veya oklavayla 30 santimlik tepsi veya tart kalıbından biraz büyük açılır ,yağlanmış kalıba kenarlarada gelecek şekilde yerleştirilir .2 Kaşık su 1 kaşık yağ,1 diş ezilmiş sarımsak ,kekik ,1 yemek kaşığı salça karıştırılıp hamurun üzerine sürülür, kaşar peynirinin yarısı serpilir Tavuk hafif küçük doğranıp suyunu çekene kadar pişirilip bir iki çevrilir azyağda sotelenir,mantarlarda ince doğranır aynı şekilde sotelenir.(suyunu salıp hamurun tadını bozmasın diye bu şekilde pişiriyorum )
  yeşilbiber, domatesler yerleştirilir , 15 dakika tekrar mayalanır. 180 derecede ısıtılmış fırına sürülür, pişmesine yakın kalan kaşar peyniri serpilir, 5 dakika daha pişer ve sıcak servis yapılır.