30 Ağu 2013

Köfteli islim kebabı



MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN :
300 gr dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber,pulbiber
6  tane  patlıcan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kızartmak için sıvıyağ
3-4 yeşil biber
3 orta boy domates
1 tatlı  kaşığı salça 
YAPILIŞI : rendelenmiş soğanı süzgeçte  yıkayıp iyice sıkıp bir kabın içine alalım Kıymayı, ufalanmış ekmek içini ,tuz ve baharatları ilave edip 
yoğuralım. Yuvarlak ve yassı köfteler elde edelim ve tavada çok az sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Başka bir
 yerde patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayalım.yarım  saat tuzlu suda bekletelim. 
Daha sonra yıkayıp suyunu iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartalım ve bir kağıt havlu üzerine alalım.Domatesleri rendeleyelim içerisine yeşil biiberleri ve bir tatlı kaşığı biber salçası ilave edip bir yemek kaşığı sıvıyağda kavurup bir çay bardağı su, tuz ve 2 diş sarımsak ekleyip ateşten alalım   
 2 patlıcan dilimini  artı şeklinde üst üste gelecek şekilde koyalım ve ortasına bir köfte ve domates sosundan 1 tatlı kşığı koyup kapatalım , 
bir domates parçasını ve yeşil biberi kürdanla oturtalım . Tüm patlıcan ve köfteler bittikten sonra bunları genişçe bir tencereye yada 
arzuya göre ısıya dayanaklı bir fırın kabına yerleştirelim. kalan sosumuza bir miktar daha su ilave edip  patlıcanların üzerine dökelim  ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip sıcak servis yapalım .

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

NEFİS GÖRÜNÜYOR,ELLERİNİZE SAĞLIK..SEVGİLER.

*mehtap dedi ki...

en güzel patlıcan yemeklerinden, elinize sağlık.