9 Şub 2013

KURU KAYISI REÇELİ



MALZEMELER
500 Gkuru kayısı
1kilo şeker
yarım limon
2 litre su
YAPILIŞI
2 litre kaynayan suya kayısılar ilave edilir, kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir,yumuşayan kayısılar delikli bir kepçe ile tel süzgeçe çıkartılır.
kaynayan suya 1 kilo şeker ilave edilip reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır, yarım limon sıkılır kayısılar tekrar reçelin içine katılıp 5 dakika kadar kaynatılıp ateşten alınır .

5 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacımm..
sanada çok geçmiş olsunn...
herşey bizler için napalım şükrolsun halimize..
çok öptüm..

Limon çiçekleri dedi ki...

kayısı reçelini çok severim ama kendisini çok değil.ÇOk güzel görünüyor ellerinize sağlık..

Canan Demirbağ dedi ki...

Rengi harika olmuş,ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

hemen denedim. çok güzel oldu. teşekkürler.

Adsız dedi ki...

hepsi birbirinden güzel tariflerin var, ellerine sağlık canım:)