3 Eki 2012

KESTANELİ ,TAVUKLU İÇ PİLAV




2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
250 gram kestane haşlanıp ayıklanacak
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ adet tavuk
YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk  haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır
Tencereye sıvıyağ , tereyağ  ve yemeklik  doğranan soğanlar katılır, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu  ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte
kavrulur, kaynayan 2 su  bardağı tavuk suyu ve yarım bardak sıcak su  ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir    3   dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte  en son  kısık ateşte pişer. Tavuk etleri ve kestaneler üzerine konulur demlenince servis yapılır.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım ya sabah sabah bu nefis pilavı görmem hiç iyi olmadı:)))Kesta
neye aşığım ellerine sağlık öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

sabah sabh canım çekti.ellerine sağlık canım.pilav çok güzel görünüyor.sevgiler.

HARİKA MUTFAK dedi ki...

gül ablacım ...neler neler eklemişsin.hepsi birbirinden lezzetli görünüyor.eline sağlık.iyisindir umarım.opt.

Unknown dedi ki...

Ablacıııım henüz tek lokma yemedim ve bu görüntü beni benden aldı..
Nefisssssss görünüyor..
Ellerine sağlık.
Çok öpüyorum ablacım..